Siuntio houkuttelee nyt paljon uusia asukkaita. Omakotitontteihin kohdistuu ennätyksellinen kiinnostus ja puolet aseman eteen valmistuvien asuntojen hakijoista asuvat muualla. Aseman välittömään läheisyyteen on kaavoitettu tontit parille kymmenelle kerrostalolle.

Elokuun lopussa Siuntion aseman edustalla valmistuu Asuntosäätiön kaksi kerrostaloa, joissa on yhteensä viisikymmentä vuokra-asuntoa. Asuntosäätiöllä oli keväällä kolmen viikon mittainen haku uusiin taloihin, ja hakijoita tuli kaikkiin asuntoihin.

– Emme tienneet, mitä odottaa. Yleensä rakennamme paikkoihin, joissa on paljon asutusta, ja usein meillä on siellä jo kohteita. Siuntiota ei voinut verrata mihinkään. Olemme tyytyväisiä, sanoo Asuntosäätiön myyntijohtaja Tom Salomonson.

Hän uskoo, että talojen sijainnilla on suuri vaikutus kiinnostukseen.

– Kun rakentaa radan varteen, kysyntä on aivan jotain muuta, kuin jos autolla joutuu siirtymään, hän huomauttaa.

 

Asuntosäätiön uudet, punaiset kerrostalot Siuntion aseman edustalla. Taustalla kulkee juna.

Asuntosäätiön kerrostalot valmistuvat kesän lopussa. Kaikkiin asuntoihin oli hakijoita.

Kerrostaloja tuhannelle asukkaalle

Radan varteen pääsevät rakentamaan vielä muutkin. Siuntio on kaavoittanut aseman välittömään läheisyyteen kerrostalo-alueen, jolla on vielä 12 vapaata tonttia. Osalle tonteista voi rakentaa kaksi kerrostaloa. Siuntion kaavoituspäällikkö Timo Onnela laskee, että alueelle voi rakentaa vielä parikymmentä kerrostaloa. Alueelle arviodaan mahtuvan yhteensä noin tuhat asukasta.

– Katuverkostoa ja kunnallistekniikkaa voidaan rakentaa nopeasti tarpeen mukaan, sanoo Siuntion kunnanjohtaja Juha-Pekka Isotupa.

Kaavan mukaan aivan radan viereen voi rakentaa nelikerroksisia taloja. Vuoden päästä valmistuvaa sivistys- ja hyvinvointikampusta päin siirryttäessä kerrosmäärä pienenee. Lähimmäksi kampusta voi rakentaa kaksikerroksisia taloja.

Siuntion kunta on aloittamassa kerrostalotonttien markkinoinnin.

– Kahden kerrostalon rakentaminen vuodessa olisi hyvä vauhti, Isotupa arvioi.

Siuntion aseman ja kuntakeskuksen välisellä alue on tällä hetkellä lähinnä nurmikenttää.

Siuntion aseman ja kuntakeskuksen välille on kaavoitettu kerrostalotontteja.

Puolet hakijoista muualta

Asuntosäätiön kohteessa neljän huoneen ja keittiön asunnot olivat kysytyimpiä, kaksiot vähiten kysyttyjä. Asunnonhakijoiden mukaan Siuntiossa on vähän neljän huoneen asuntoja.

– Jos nyt alkaisimme rakentaa, suunnittelisimme enemmän isoja asuntoja, Salomonson toteaa.

Talojen valmistuminen tietää Siuntiolle väestönkasvua. Puolet asunnonhakijoista asuu muualla kuin Siuntiosta.

– Heistä noin puolet ilmoitti olevansa vanhoja siuntiolaisia, jotka eivät ole löytäneet sopivaa asuntoa Siuntiosta, kertoo Salomonson.

Osa muualla asuvista haluaa muuttaa Siuntioon ollakseen lähellä iäkkäitä vanhempiaan, jotkut taas haluavat asua lähellä lapsiaan ja lapsenlapsiaan. Myös uusi sivistys- ja hyvinvointikampus houkuttelee muuttamaan Siuntioon.

 

Asuntosäätiön uudet kerrostalot kuvattuna juna-asemalta. Ne sijaitsevat aivan juna-aseman vieressä.

Asuntosäätiön tulevilla vuokralaisilla on hyvin lyhyt kävelymatka junalle.