Ilmakuva Hangon vanhasta sillasta

Tämän ylikulkusillan paikalle rakennetaan uusi silta. Kuva: Niko Kalliotie/Hangon Ilmakuvaus

Rantaradan infrastruktuurin parantaminen on tärkeä kehittämiskohde Hanko-Hyvinkää –radan sähköistämisen kannalta.  Hangossa rantarataa on parannettu jo viime vuonna valmistuneella alikululla, ja nyt vuorossa on uuden ylikulkusillan rakentaminen.

Hangon ratapihan ylittävä, elinkaarensa päässä ollut ylikulkusilta on purettu ja sen tilalle rakennetaan nyt uusi kolmiaukkoinen, jännitetty teräsbetonisilta. Lopputuloksena Hangon kaupunki saa kaupunkikuvallisesti siromman ja avaramman sillan vanhan tilalle. Keskustassa sijaitseva ja rantaradan ylittävä silta on välttämätön sujuvan liikenteen takaamiseksi Hangon etelä- ja pohjoispuolien välillä. Uusi silta valmistuu vuodenvaihteessa 2021/22. Hankkeen tilaaja ja maksaja on Väylävirasto.

Rantaradan ja sen infrastruktuurin kehittäminen Hanko-Hyvinkää-radan sähköistämisen yhteydessä parantaa myös Hangon joukkoliikennettä ja täten laajentaa työssäkäynnin mahdollisuuksia pääkaupungin suuntaan. Sujuva joukkoliikenne parantaa meidän mahdollisuuksiamme houkutella uusia asukkaita kaupunkiin. Rantarata on myös tärkeä kaupungin elinkeinoelämälle – mm. Hangon Satama Oy:lle rantarata on osa sujuvaa logistiikkaketjua sekä eri sataman toimijoille että myös Satamassa vierailijoille.

Uskomme, että Hangossa olemme tulevaisuudessa entistä parempien junayhteyksien päässä.